Temaer for møtet hos Oslo Havn var:
- Overordnet presentasjon av Oslo Havn.
- Oslo Havn som nullutslippshavn - det grønne skiftet.
- Sikkerhet og beredskap inkludert Havneberedskapsforskriften.
- Havna går i front når det gjelder blant annet grønn omstilling, og digital utvikling av havneinfrastruktur, sa Næss.
Store ambisjoner
Anne Haabeth Rygg, styreleder i Oslo Havn, ønsket ministeren velkommen til Skur 38.
- Vi har store ambisjoner for denne havna. Den skal bli mindre enn det den har vært fordi byen skal ta mer plass langs vannet, samtidig skal vi ta inn mer gods over havna. Hvert skip som kommer inn til Oslo fjerner fire hundre semitrailere fra veiene - så bare det å få mer gods på sjøen er miljøvennlig. Vi har høye klimaambisjoner og jobber aktivt med å få ned utslippene, sa styreleder Rygg.
Hun så også fram til å snakke med ministeren om sikkerhetssituasjonen i norske havner.
- Oslo Havn er en viktig forsyningslinje inn til Norge. Vi har noen kritiske punkter som vi er veldig opptatt av at blir sikret, for å holde godstransport og landet i gang, sa Rygg.
Bindeledd mellom sjø og land
Havnedirektør Ingvar M. Mathisen fortalte om Fjordbyplanens betydning for havnas utvikling, hvor den permanente godshavna samles i Sydhavna.
- Havner er et bindeledd mellom sjø og land. Vi er til for å tilfredsstille samfunnets og næringslivets transportbehov. Havnene har en sentral rolle i forbindelse med det grønne skiftet og ikke minst på grunn av den geopolitiske situasjonen. Oslo Havn skal kutte klimagassutslippene med 85% på et areal som er femti prosent av det historiske havnearelet, sa Mathisen.
Etter møtet på Skur 38 fikk Marianne Sivertsen Næss omvisning i havna med arbeidsbåten Hauk.

